Zonder schilder onderhoud heeft uw pand erg te lijden onder de verschillende weerstypen. Om uw woning optimale te onderhouden is het raadzaam om regelmatig buiten schilder onderhoud te laten plegen.
Een buitenschilder heeft als werkzaamheden schilderen van houtwerk, betonwerk, gevelwerk, metaalwerk, kunststof enz. Ook klein buiten schilder onderhoud reparaties aan bijvoorbeeld houtrot, kunnen worden uitvoeren op diverse plaatsen.
Het laten uitvoeren van buiten schilder onderhoud tijdens de winter heeft zijn voordelen veel schilderbedrijven geven een korting in de winter maanden.
Winterschilder
Buiten schilder onderhoud
Voordat u gaat schilderen is het handig om te weten. Een duurzaam onderhouden en mooi schilderwerk valt en staat met de juiste verf en goed gereedschap. Volgt u daarom de aanwijzingen op de verpakkingen.
Buiten schilder onderhoud controleren.
Controleer voor u schilder onderhoud gaat schilderen het bestaande schilderwerk op beschadigingen. Let vooral op zwakke plekken in de hoeken van kozijnen en op het kitwerk langs het glas. Steek bij twijfelgevallen voorzichtig een schroevendraaier in het hout. U merkt dan meteen of er houtrot onder de verflaag zit. Verrot hout altijd helemaal verwijderen en het oppervlak repareren met een hout reparatiemiddel.
Het te schilderen oppervlak moet goed schoon en ontvet zijn. Dat geldt zowel voor nieuw, onbehandeld hout als voor bestaande verflagen.