Over ons

Geschiedenis Schildersbedrijf Bouwsma
Tjeerd Bouwsma was de eerste Bouwsma die in 1916 een schildersbedrijf begon in ‘De Begine’ te Workum. In 1935 kwam zijn zoon Arjen Bouwsma bij hem in dienst. De zoon van Arjen Bouwsma is Jelle Bouwsma (vader van Arjen jr.) – een bekende Workumer schilder. Deze naam is bij de meeste mensen in de regio dan ook wel bekend. Jelle Bouwsma begon in 1967 als schilder bij zijn vader Arjen Bouwsma. Arjen Bouwsma beëindigde in 1978 zijn bedrijf en Jelle Bouwsma ging aan de slag bij de woningbouwvereniging van de gemeente Workum. In 1986 startte Jelle Bouwsma samen met Simon Alberts Schildersbedrijf Alberts & Bouwsma. En in 2008 heeft Jelle Bouwsma besloten om te stoppen als schilder en van zijn vrije tijd te genieten.

Arjen Harmen Bouwsma
Het schilderwerk zit de familie Bouwsma in het bloed. Arjen Harmen Bouwsma is sinds augustus 2006 woonachtig in Heerenveen. Na de LTS Bouwtechniek Schilderen in 1993 te hebben voltooid volgt Arjen nog vele beroepsopleidingen schilderen en wandafwerking. In 1995 gaat hij als allround schilder in loondienst bij Schildersbedrijf Alberts & Bouwsma. Hij ontwikkelt zich als een volwaardig schilder en is vakkundig in alle werkzaamheden daar omheen. In 2005 wil Arjen Bouwsma het schildersvak ook eens proeven bij een ander schildersbedrijf en wordt allround schilder bij Schildersbedrijf Alex Dooper te Blauwhuis. In 2008 heeft Arjen (naast zijn werk, in de avonduren) zijn felbegeerde diploma “Uitvoerder Ondernemer in het Schilder en Afwerkingsbedrijf” gehaald. En als schilder heeft hij vanaf 1993 de nodige ervaring opgedaan en diverse cursussen met succes gevolgd. In 2009 is het volgens Arjen tijd geworden om zelfstandig verder te gaan.

Eigen Schildersbedrijf
Al een aantal jaren zit Arjen Bouwsma te denken over “zelfstandig ondernemerschap”. In 2009 is de knoop dan eindelijk definitief doorgehakt en is een lang gekoesterde wens werkelijkheid geworden. Al jaren actief in het schildersvak als werknemer, maar het gevoel om zelfstandig de touwtjes in handen te hebben… het is een droom die nu werkelijkheid wordt: Arjen zet zijn carrière voort als zelfstandig schilder onder de naam Bouwsma Schildersbedrijf.

Met zijn bedrijfsbus en de benodigde schildersmaterialen gaat Arjen op pad te gaan om vakwerk bij de mensen te verzorgen. De particuliere markt is dan ook in eerste instantie de doelgroep waarop hij zich richt en naast het schilderwerk verzorgt Arjen ook beglazing en wandafwerking. Persoonlijk contact en kwalitatief goed vakmanschap afleveren staan hoog bij Arjen in het vaandel, en Arjen streeft ernaar steeds de juiste koers te blijven varen met een goede kwaliteit- en prijsverhouding. Belooft vast een mooie toekomst voor Bouwsma Schildersbedrijf!

Adres

Twentelaan 11,
8443 AA Heerenveen

Telefoon

06 30652445