Decoratieve Glasweefselbehang wandafwerking, waarop diverse afwerkingen aangebracht kunnen worden. voorkom krimp en zetscheuren door te behangen met glesweefselbeheng. tot wel 3mm scheuroverbruggend. Het afwerken van wanden kan toegepast worden in bankgebouwen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, vergaderlokalen, hotels, scholen, kantoren, woningen, winkels enz, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie en onderhoud.
Glasweefselbehang kan worden toegepast op vlakke en gladde ondergronden, zoals vlak en glad gepleisterde minerale ondergronden en reeds met muurverf behandelde ondergronden. Ook toe te passen op spaanplaat, triplex, hardboard en hard schuimplaat.
Waarvoor is glasweefselbehang juist te gebruiken. Bij wanden die gevoelig zijn voor mechanische beschadigingen deze krijgen een sterke toplaag. Eventueel later optredende gebreken in de ondergrond, zoals haarscheuren, blijven onzichtbaar. Zeer economisch in verband met toekomstig onderhoud (veelal kan worden volstaan met het aanbrengen van een nieuwe onbrandbare verflaag).
Glasweefsel behang is in diverse structuren te verkrijgen zoals :
Glasweefsel behang fijn Glasweefsel behang standaard Glasweefsel behang grof Glasweefsel behang visgraat Glasweefsel behang diagonaal Glasweefsel behang streep Glasweefsel behang visgraat gepigmenteerd Glasweefsel behang standaard gepigmenteerd Glasweefsel behang fijn gepigmenteerd Glasweefsel behang is er met Afmetingen van 25m en 50m lang en 1m breed
Controleer het glasweefselbehang voor het afsnijden op eventuele weeffouten Zodat u deze nog kunt ruilen bij uw aankoop adres.. Glasweefsel voorbehandeld is afgewerkt met een lijmlaag en kan afgewerkt worden met een latex muurverf .
Aanbrengen van het glasweefsel behang.
Glasweefsel behang brengt men aan met een speciallijm transparant of wit. Het weefsel afsnijden met een scherp mes of eventueel afknippen (op kamerhoogte plus 5 +/- 10 cm over lengte). Over de breedte van 1 a 2 banen de (verdunde) lijm met een vachtroller gelijkmatig aanbrengen.
De eerste baan langs een uitgezette loodlijn aanbrengen en met een vinylspatel, Zweeds mes of plekspaan in neerwaartse richting tegen de wand drukken.
De over lengte bij het plafond en de plint afsnijden. Voor de volgende banen geldt dezelfde werkwijze; elke baan wordt stotend geplakt (rand tegen rand). Verwijder de lijmresten buiten het verwerking gebied onmiddellijk.
Hoeken :
Bij uitspringende hoeken het weefsel zo verlijmen dat de naad minstens 10 cm om de hoek komt. Daarna de baan loodrecht afsnijden omdat de hoeken dikwijls niet voldoende recht zijn. Bij inspringende hoeken de baan doorsnijden en wel zodanig dat het weefsel enkele millimeters door de hoek valt. Het overige gedeelte van de baan iets laten overlappen en in het lood zetten.
Vinylbehang:
Vinylbehang onderscheidt zich voornamelijk van gewoon behang door zijn goede reinigbaarheid en stootvastheid. Ook hier geldt de grote verscheidenheid aan dessins.
Papierbehang:
Het standaard behang is verkrijgbaar in alle kleuren en motieven. Het is een ideale decoratieve afwerking voor elke woonkamer of slaapkamer. Voor een ieder is een passend behang te vinden in de vele stalenboeken.
Mocht het u allemaal teveel zijn laat het dan doen door een vakman specialist. Bouwsma schildersbedrijf staat u graag terzijde met deze werkzaamheden.
Wij werken met diverse merken.
Alphaskin — van Sikkens Meesterhand — ProGold Glasweefsel — van Sigma — Intervos